Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kutyaszépségverseny a Rhédeyben

A hétvégén, pontosabban augusztus 22-én, szombaton 9 órától (ekkor lesz a hivatalos megnyitó), majd vasárnap, 23-án 10 órától kutyaszépségverseny helyszíne lesz a nagyváradi Rhédey-kert (Nicolae Bălcescu park), ahol az érdeklődők több mint 155 kutyafajtát tekinthetnek meg, és a nemzetközi részvételű kiállításon három kontinens több mint 1500 kutyája fog bemutatkozni.

Archív felvétel

Archív felvétel

Mindkét napon pártatlan nemzetközi zsűri bírálja el a benevezett „kutyaszépségeket”. A tulajdonosokat állataikkal együtt meghívják a szombat éjjeli debreceni kutyaszépségversenyre is. A legszebb fajtatiszta példányok, amelyek eddig nem rendelkeztek minősítéssel, a váradi bemutatók után megkaphatják a pedigrét kutyáik részére.

Szombaton 13 órától és vasárnap 10 és 14 órától bemutatók és frizbee-show is lesz. A frizbee-bemutatót Fodor István tartja Fanni névre hallgató, Váradon született Border Collie fajtájú többszörös Európa-bajnok kutyájával. Az idomítási bemutatót Alex Bondar tartja Dilara névre hallgató Malinois fajtájú világbajnok kutyájával, valamint Valentin Bereczki is jelen lesz interaktív bemutatóival. A kutyakiállításon olyan ritka kutyafajták is lesznek, mint a Saarlos farkaskutya, podhalei lengyel juhászkutya, portugál kopó, affenpinscher, Bedlington Terrier, Biewer Yorkshire Terrier, Clumber spániel, lengyel agár stb.

Az eseményre a belépés felnőtteknek 15 lej, gyerekeknek, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 7 lej lesz. A látogatók nem léphetnek be saját kutyáikkal. A szervező a Nagyváradi Metropolitania Kinológiai Egyesület.