Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kutatók Éjszakája idén is

Szeptember 29-én a Nagyváradi Egyetem harmadik alkalommal kapcsolódik be a Kutatók Éjszakája nevű európai rendezvénybe.

Illusztráció

Illusztráció

 

A Kutatók Éjszakája (European Researcher’s Night) az Európai Bizottság kezdeményezte, 2005 óta Európa számos országában megszervezett ismeretterjesztő fesztivál, amelyre évente, hagyományosan szeptember utolsó péntekén kerül sor.

Nagyváradon, az előző évek sikerén felbuzdulva, idén is alkalom kínálkozik a fiatalok számára, hogy kutatókkal találkozzanak, játsszanak, beszélgessenek, akár sportoljanak is, miközben kutatásokkal és a tudományok különböző ágaival ismerkednek.

A Nagyváradi Egyetem multifunkcionális termében idén a kiállítók a fakultások mellett különböző cégek, társaságok és egyéb intézmények lesznek, akik ily módon például laboratóriumok tevékenységeivel, a tudományos kutatás újdonságaival ismerkedhetnek majd meg.

A tavalyi évben 15 romániai város vett részt a fesztiválon, és a Nagyváradi Egyetem két túrát is szervezett a látogatók számára, akik részletesebb bepillantást nyerhettek az intézmény legmodernebb kutatásokkal foglalkozó részlegeibe.

Szamos Mariann