Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kupamérkőzéssel kezd a férfi kosárlabdacsapat

Ma délután játssza első hivatalos mérkőzését a 2015–2016-os idényben a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata.

A váradiak Medgyesen lépnek pályára a Román Kupa első fordulójában a házigazda Gaz Metan ellen. Ez lesz az első komolyabb erőpróba Cristian Achim együttesének. A szabályok értelmében a Román Kupában két honi játékosnak kell a pályán tartózkodnia a meccs során, e tekintetben jól áll a VSK, amely esélyese a mérkőzésnek. A visszavágóra szombaton 19 órától kerül sor a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Idegenben lép pályára Franklin és csapata

Idegenben lép pályára Franklin és csapata

„Sok csapat megerősödött az elmúlt idényhez képest, ezért is nehéz az esélylatolgatás. Mi győzelemért utazunk Medgyesre, de biztos vagyok benne, az ellenfél igencsak megnehezíti majd a dolgunkat” – véli Cristian Achim, a váradiak edzője.

Şerban Sere, a VSK menedzsere is kiegyensúlyozott idényre számít, mind a bajnokságban, mind pedig a Román Kupában, és bízik benne, hogy a VSK mindkét fronton a legjobb négy közé kerül.

Ugyancsak ma játsszák a legutóbbi két kupagyőztes meccsét. A házigazda a Târgu Jiu-i Energia lesz, az ellenfél pedig a tavalyi győztes Temesvári KK. A találkozó 19 órától kezdődik, a Digi Sport 3 közvetíti élőben. A kupaforduló további programja: Bukaresti Dinamo–Piteşti-i BCMU, Craiovai SCMU–Bukaresti Steaua, Galaci Phoenix–Kolozsvári UBT, Nagyszenbeni CSU–Marosvásárhelyi KK.