Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kupameccs Váradalpáron

Román Kupameccsel kezdődik meg a 2015–2016-os idény a másod- és harmadosztályban szereplő csapatok számára. Váradalpáron ma 17.30 órától a Fugyivásárhelyi SK a Nagyváradi Bihar FC-t fogadja.

Bihari rangadót játszanak ma Váradalpáron

Bihari rangadót játszanak ma Váradalpáron

A váradi piros-kékek tegnap még nem voltak benne biztosak, hogy pályára lépnek a mai találkozón, ugyanis a klubnak adóssága volt a Román Labdarúgó Szövetség felé. Tegnap koradélután átutalták a pénzt, így a csapat lejátszhatja a ma délutáni kupameccset, amelyen érdekes helyzet áll elő, hiszen Călin Cheregi, a Bihar FC volt szakvezetője ezúttal az ellenfél, a Fugyivásárhelyi SK kispadján foglal helyet.

A váradi piros-kékek vasárnap este Temesváron léptek pályára a harmadosztályba idén feljutott Temesvári ASU Politehnica ellen. A hazai csapatot a Poli szurkolói alapították és támogatják, mivel nem fogadják el a helyi és a megyei önkormányzat által fenntartott, jelenleg a román élvonalban szereplő Polit, amely a Rékási ACS-vel való egyesülés révén jött létre.

A Béga parti városban, villanyfénynél lejátszott találkozót a Bihar FC nyerte 2–0-ra. A gólokat Chira (67.) és Cornea (70.) szerezték. Mindketten a Váradszentmártoni KSK-tól érkeztek a váradi csapathoz. Gheorghe Silaghi edző a következő játékosokat küldte pályára a Poli elleni edzőmeccsen: Nad – Mangra, Samuilă, Tocuţ, Lőrincz – Pereira, Novák – Negrea, Mikulyac, Sas – Da Silva. Játszott még: Király, Egri – Matei, Reme?, Mintaş, Ţoca, Chira, Arsene, Magda, Haş, Ember, Cornea, Sulea, Andor. Mint látható, a váradiaknak sikerült néhány fiatal, ám tapasztalt játékost leigazolniuk, így ki tudnak állni a ma délutáni kuapmeccsen. A keretben található két ukrán játékos, Olekszandar Nad és Vladiszlav Mikulyak egyelőre nem öltheti magára a Bihar FC mezét, mert nem jött meg a zöldkártyájuk.

A Bihar FC sorsa a Bihar Megyei Tanács kezében van, amely ma dönt arról, hogy elfogadja-e a Mihai Giurgiu által kínált együttműködést.