Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kupagyőztes lett Bianca Benea

Immár a felnőttek között ért el kimagasló sikert a váradi párbajtőröző, Bianca Benea, aki megnyerte a Román Kupa egyéni küzdelmét.

bianca-benea roman kupa

Nicolae Ille edző tanítványa, aki a Nagyváradi VSK színeiben lépett pástra tíz győzelemmel kezdte a selejtezőt, majd a legjobb 32 között a craiovai Ana Gornoviceanut búcsúztatta. A nyolcaddöntőben a szintén craiovai Alice Lepadatescu ellen bizonyult jobbnak, az igazi „skalpot” az Európa-bajnoki bronzérmes Amalia Tătăran legyőzése jelentette számára. A 18 éves váradi tehetség 15–14-re nyert, majd a döntőbe jutásért a Dinamo vívóját Ioana Dumitrut múlta felül 15–14-re. A fináléban szintén egy tussal volt jobb a craiovai Ileana Cătălinánál, így megnyerte a Román Kupa egyéni küzdelmét. A kupagyőzelem mellett egy junior bajnoki címet és egy nagyifjúsági ezüstérmet is magáénak tudhat a váradi vívás reménysége, aki a 2020-as tokiói olimpián való részvételt tűzte ki legfőbb céljának.