Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kupagyőztes lett a Nagyszalontai Tengo

Első alkalommal tartották meg a futnet (lábtenisz) Román Kupa döntőjét, amelyen kategóriában avattak győztest. Két serleg a Nagyszalontai Tengo SK vitrinjébe került.

Bagosi István (balról) látványos blokkolása  (Fotók: Futnet.ro/Alina Burghelea)

Bagosi István (balról) látványos blokkolása
(Fotók: Futnet.ro/Alina Burghelea)

A mérkőzésekre Kolozsváron került sor, a fináléknak a Horia Demian Sprotcsarnok adott otthont. A hajdúvrosiak a felnőtteknél és az U15-ös korosztályban hódították el a serleget. Előbbiben két kolozsvári gárdát, a Victoryt és a JSF-t előzte meg Sorean László együttese. A győztes csapatban Georgel Bobiş, Sorean Alex, ifj. Sorean László, Bagosi István, Nagy Darius, Illyés Gergő és Denis Purja kapott helyet.

A második sikert az U15-ös csapat érte el, amelynek tagjai Halász Daniel, Suciu David, Kádár Imre és Turzó Nándor voltak. A második helyen a szalontai klub második csapata zárt a következő összeállításban: Indries Róbert, Nagy László, Szallós Csongor, Berczeli Richárd és Szijjarto Ticián.

A szalontaiaké volt a legnépesebb küldöttség a döntőben

A szalontaiaké volt a legnépesebb küldöttség a döntőben

A Tengo legfiatalabb együttese, az U12-es gárda második lett a tornán, amelyet a Kolozsvári JSF nyert meg. A következő hajdúvárosi tehetségek léptek pályára: Andrási Gergő, Szőke Imre Luca Ţifra, Adrian Chirilă, Flutur Dániel, Kenéz Arnold és Kokovec Roland.

Szintén ezüstérmet szerzett a szalontai klub női csapata, amely először lépett pályára hivatalos megmérettetésen. A Mădălina Istrate, Andreea Neag, Ştefania Moraru trió a Kolozsvári Victory mögött lett második a döntőben.

A hétvégén a férfi bajnokság négyes döntőjében bizonyíthatnak a szalontaiak. Az ellenfelek a Kolozsvári Victory, a Kolozsvári JSF és a Szilágysomlyói Simex lesznek.