Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kupadöntő lesz ma Váradszentmártonban

Ma 17 órától játsszák a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának döntőjét.

A bajnokság után a kupadöntőben is összecsap egymással a diószegi és a belényesi focicsapat

A bajnokság után a kupadöntőben is összecsap egymással a diószegi és a belényesi focicsapat

A bajnoki címet a hétvégén megszerző Diószegi SK ellenfele a tavalyi döntős Belényesi Bihorul lesz. A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület eredetileg a váradi Bodola Gyula Stadionban szerette volna megtartani a finálét, ám a VSK korosztályos focicsapata országos selejtezőt játszik a hétvégén, így a pálya talajának megkímélésére a szentmártoni helyszín mellett döntöttek. A 17 órától kezdődő mérkőzésre ingyenes a belépés, a szervezők tombolával is próbálják a nézőket kicsalogatni, emellett a szünetben a Mystique Mazsorettcsoport tagjai szórakoztatják majd a közönséget.

Víz Zoltán a diószegi csapat edzője bizakodva tekint a találkozó elé, s szeretne revansot venni a nemrég elszenvedett vereségért. A másik kispadon helyet foglaló Kovács Rudolf célja, hogy a kupagyőzelemmel kárpótolják a szurkolókat.

A mérkőzés 90. percig tart, amennyiben nem születik döntés akkor 2×15 perce hosszabbítás következik, ha ezután is egyenlő az állás, akkor büntetőrúgásokkal döntik el a győztes csapat kilétét.

A bajnokságban, amely a hétvégén zárul, kétszer találkozott egymással a két együttes, Diószegen 1–1 volt a végeredmény (a hazaiak a hosszabbításban tudtak pontot menteni), míg a Fekete Körös menti városban 5–2-re győzött a rangsorban második belényesi csapat, amely ennek ellenére nem tudta elorrozni a bajnoki címet riválisától.

Ugyancsak ma 16 és 18 órától játsszák a Borsi Viitorul–Nagyváradi Egyetemi FC megyei első osztályú meccset (elsőként az ifik, másodikként a felnőtt csapatok lépnek pályára), de a megyei másodosztályban is pótolnak meccset, mégpedig a Berettyószéplak–Mezőtelegd találkozót. Utóbbi 18 órától kezdődik.