Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kunhegyesen jártak érmihályfalvi diákok

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! programban pályázott és nyert a kunhegyesi iskola, ennek keretében egy közös projektet valósítottak meg az érmihályfalvi partneriskolával. Az Ízek és hagyományok: kunok és székelyek határtalan együttműködése című program keretében március 4–6. között, a projekt első szakaszában a magyarországi tanintézet tanulói az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Főgimnázium vendégszeretetét élvezték. Tizennyolc diák és két kísérő tanár érkezett a partneriskolába, ahol szakmai és kulturális programokon vettek részt diákokkal és tanárokkal.

Kunhegyes

A projekt második része április 1-jén kezdődött, amikor ugyancsak 18 tanuló és két tanár tett látogatást az érmihályfalvi középiskolából Kunhegyesen. Délután a házigazdák szívélyes fogadtatását követően Kunhegyes városával ismerkedtek a látogatók. Sétával egybekötött városnézés után egy közös szórakoztató esten vettek részt a mihályfalviak, ahol a vendéglátó iskola tanulói igazán nagyszerű programmal, vetélkedővel szórakoztatták a megjelenteket.

Másnap kezdődött az igazi szakmai program, ennek keretében disznóvágásra került sor, hiszen a pályázat célja, hogy a kunsági és a partiumi ízvilág találkozhasson. Ezt követően a diákok tansütödében kipróbálhatták a mesterséget, majd kilátogattak az iskola tangazdaságába is. A délutánt sportolással töltötték, majd közös tekézés, csocsózás, floorballozás kezdődött. A napot focimeccsnézés zárta.

A harmadik napon a reggeli elfogyasztása után a vendégek és házigazdák ellátogattak Egerbe, ahol a várat, a bazilikát és minaretet tekintették meg, majd búcsút vettek a házigazdáktól és hazaindultak.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Metzinger Ferenc igazgatónak, Szegediné Szabó Dóra és Szegedi Zsolt tanároknak, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy a részvevők jól érezzék magukat és az érmihályfalvi csoport sok-sok élménnyel legyen gazdagabb.

Boda Brigitta
tanárnő