Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kultúrcukrászda Székelyhídon

Január 20-án, pénteken este zsúfolásig megtelt a székelyhídi cukrászda, ahol a IX. Székelyhídi Magyar Kulturális Napok programsorozat nyitórendezvényeként könnyűzenei est keretében fellépett Sebestyén Andrea, a Kolozsvári Színművészeti Egyetem tehetséges hallgatója.

kulturcukraszda 2

Fekete Katalin műsorvezető köszöntőjében elmondta, hogy immár öt éve kezdik a magyar kulturális napokat ezen a helyszínen, amivel Székelyhídon sikerült egy új, egyedi műfajt megteremteni, a kultúrcukrászdát.

Sebestyén Andrea a magyar könnyűzenei kultúra legnépszerűbb dalaiból összeállított műsorral örvendeztette meg a székelyhídi hallgatóságot. A fiatal művésznő elsőként Cserháti Zsuzsa örökzöld slágereiből nyújtott át egy csokorral, amiben benne volt a Hamu és gyémánt, Boldogság, gyere haza, Én leszek és Egy elfelejtett dal. Ezt követően Rúzsa Magdi Gábriel című számával varázsolt szerelmes hangulatot a terembe, majd olyan, több zenekar által is feldolgozott számok következtek, mint a Például te, te, te és a Szívemben bomba van.

Sebestyén Andrea 2014 legirodalmibb dalával, a Honeybeast együttestől A legnagyobb hőssel zárta műsorát, de az őt visszatapsoló közönséget még megajándékozta a Most múlik pontosan című népszerű Quimby-nótával.

Az előadás végén Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, külön üdvözölve a legtávolabbról érkezőket, Székelyhíd német testvértelepülésének, Grenzach Whilennek a küldöttségét és a Székelyhídon tartózkodó dubai befektetőt, Nevzat Esen urat.

A kultúrcukrászda Székelyhíd egyre népszerűbb programsorozata.

 Tiponuţ Tibor