Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kulturális és sportprogramokat támogatnának

Jövő héten nyújtja be azt a törvénykezdeményezését, mellyel két új, az alkalmazottaknak adható értékjegyet vezetne be, és egységesítené az értékjegyek jelenlegi szabályzását, mondta tegnap Nagyváradon Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő.

kulutalis es sport

Az alkalmazottaknak adható különféle értékjegyeket – étkezési, bölcsődei, vakációs és ajándékjegyek – jelenleg három törvény szabályozza, ezeket váltaná ki az új jogszabállyal, amelyben két új, kulturális és sport értékjegyet is bevezetne, mondta Szabó Ödön. Az értékjegyek olyan juttatások, amelyekre a munkaadók kedvezményesebb adózási feltételeket kapnak, mint a fizetésre, emlékezetett.

A bölcsődei jegyek szabályzásán is változtatna a képviselő. Ezek értéke jelenleg meghatározott összeg, 450 lej, azonban ezt a kisebb vállalkozások nehezen tudnák kifizetni. A törvénytervezet szerint a bölcsődei jegyek értékét legtöbb 450 lejben állapítanák meg. Tehát annak a munkaadónak, akinek módjában áll a 450 lejnél kisebb, például 100 lejes támogatást nyújtani alkalmazottjának, megteheti majd.

Két új típusú értékjegyet is bevezetne Szabó Ödön, mint mondta a kulturális és sporttevékenységeket támogathatnák ezekkel. A kulturális értékjegyeket színház- és koncertjegyek, bérletek megvásárlására, kiállítások látogatására használhatnák fel a kedvezményezettek. Az értékjegyeket havonta 150 lej, vagy alkalmanként 300 lej értékben adatnák a munkaadók.

A sport értékjegyek legtöbb 300 lejről szólnának, ezeket havonta kaphatnák az alkalmazottak. Az értékjegyeket felhasználhatnák sportközpontokba vagy fitnessztermekbe való belépéshez, de akár egészségügyi utókezelésekhez is, olyan szolgáltatások ellenértékenként, melyeket nem fizet az egészségbiztosító pénztár.

Fried Noémi Lujza