Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kultúra napja és kitüntetések átadása volt Érmihályfalván

A magyar kultúra napja tiszteletére Érmihályfalván vasárnap adták át a 2017-es Pódium és Szépműves Díjakat.

A Pódium Díjat 2001-ben alapította az önkormányzat, azzal a céllal, hogy megjutalmazza azokat (egy ideig minden év végén, később a magyar kultúra ünnepéhez igazítva), akik kimagasló eredményeket értek el a helyi kulturális élet terén.

A Móka Pódium Díja

A Móka Pódium Díja

A Pódium Díjat ebben az esztendőben négy csoport kapott: a Nyíló Akác néptáncegyüttes (vezetője Borbély-Simon Csaba), a Móka színjátszó csoport (vezetője Szabó János), a Forever Dance moderntánccsoport (vezetője Máté Zsolt) és az Apró fürge lábak gyermek néptánccsoport (vezetője Borbély-Simon Andrea).

A gyermek kategóriában Gacsádi Alex vehette át a kitüntetést, aki néptáncos (nemzetközi verseny Arany-díjasa), kórustag a Csilinka Gyermekkórusban, illetve gitározik is a római katolikus egyházközség ifjúsági zenekarában.

A Szépműves Díjat az RMDSZ helyi szervezete alapította, amelyet minden esztendőben egy pedagógus munkájának elismeréseként osztanak ki, ez alkalommal Török Sándor tanár vehette át.

Az eseményen közreműködött a nagyváradi MM Pódium Színház, a Csuba Ferke című vígjátékával.

S. É.