Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Különleges programok a Karácsonyi Vásáron

A városháza partnerszervezőjeként a Nagyváradi Szent László Egyesület több olyan programmal is színesíti a Karácsonyi Vásár palettáját, amelyekben a magyar közönség kedvét lelheti. Zatykó Gyula az egyesület programszervezőjeként beszélt ezekről.

Zatykó Gyula

Zatykó Gyula

A nagyváradi Karácsonyi Vásár ideje alatt sor kerül a Szent László-templom Körös felőli oldalán felállított adventi koszorú gyertyáinak meggyújtására, valamint egy különleges koncertre, amely a Zenevonat – szuperprodukció LGT sztárokkal nevet kapta.

Vasárnap, december 4-én 18 órakor gyújtják meg a Nagyvárad főterén felállított adventi koszorú második gyertyáját, és ahogyan az az első vasárnapon is történt, ez alkalommal is fellépnek egyházi kórusok.

A Zenevonat december 9-én, 19 órakor történő fellépésével kapcsolatban Zatykó Gyula elmondta, hogy a nagysikerű együttes két volt tagja, Karácsony János (gitár) és Solti János (dob) állnak majd színpadra meghívott előadók társaságában: Heincz Gábor (Biga), Veres Mónika (Nika), valamint az Abrakazabra zenekar. Zatykó Gyula hangsúlyozta, hogy az együttes két tagjának elhalálozását követően megszűnt csapat nem áll újra össze, tehát a közönség ne az LGT-t várja a színpadra, hanem egy utazásra készüljön fel, amellyel a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású csapatának munkásságát elevenítik fel a fellépők. „Egy több mint húszéves munkásságról van szó, nagy, közös bulira invitálunk mindenkit, amelyen kóstolót kaphatunk azokból a slágerekből, amelyek annyi örömet okoztak nekünk, a mi generációnknak és a fiatalabbaknak is.”

A bő kétórás koncert alatt olyan közismert dalok fognak felcsendülni, mint az Álomarcú lány, a Neked írom a dalt, az Elfelejtett szó vagy a Ringasd el magad.

Szamos Mariann