Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kreatív foglalkozás fogyatékkal élőknek

A Diakónia Keresztyén Alapítvány nagyváradi fiókja kéthetes foglalkozást tartott fogyatékkal élő fiatalok számára. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) égisze alatt működő szervezet Méhecske nevű védett műhelyében tartott délelőtti programokon tíz fiatal vett részt.

kreativ foglalkozas 2

A felolvasást hallgató csoport

A Diakónia Keresztyén Alapítvány Méhecske műhelyében az október végén fogyatékosok számára indított kéthetes kreatív foglalkozás utolsó napjaiba kaptunk betekintést Balla Tünde programvezető jóvoltából.

A programot vezető és a foglalkozásokat Farkas Kinga segítségével megtartó Balla Tünde elmesélte, hogy idén márciusban indult egy varróműhely a KREK Szilágyi Dezső (Moscovei) utca 14. szám alatti épületében Szilágyi Hajnalka Auréliával, aki autistaként az Élet az Atizmusért Alapítványnál tanult meg varrni. A két hölgy közreműködésének köszönhetően bővült ki a heti rendszerességgel tartott kézi foglalkozások résztvevőinek listája bihari, székelyhídi, kiskereki és nagyváradi fiatalokkal. Az év záróeseményeként és egymás jobb megismerésének céljával babzsákok, díszpárnák és karácsonyi díszek készültek el derűs hangulatú beszélgetések és játékok közepette az elmúlt két hétben. A délelőttök folyamán versfelolvasást is tartottak az egyes résztvevők, akik saját alkotásaikat ismertették: Molnár Zsolt legutóbbi kötetéből, a Kódolt reményből és egy még publikálatlan, tehetséges költő, Serbán Sára Edina szerzeményeiből hangzottak el verssorok.

A program jövő kedden zárul nagy ajándékozással. Minden résztvevő hazavihet majd egy-egy elkészített tárgyat, illetve ezekből 87 idős emberhez is eljuttatnak majd ajándékot. A Diakónia Keresztyén Alapítvány Méhecske varróműhelye számos programot indít és több projektben is részt vesz, amelyekbe igyekeznek önkénteseket is bevonni, akik segítenek elkészíteni és népszerűsíteni azokat a tárgyakat, amelyek itt készülnek.

Szamos Mariann