Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Közvitákat szerveznek a váradi a városrendezési tervről

Augusztus 5–8. között több közvitát is szerveznek Nagyvárad új Általános Városfejlesztési Tervéről (P. U. G.) és az ehhez tartozó Helyi Urbanisztikai Szabályzatról. Az érdeklődők augusztus 28-áig a www.oradea.ro honlapon vagy a városháza ügyfélszolgálatán nézhetik meg terveket, utóbbinál naponta 12 és 15.30 óra között. A közvitákat a városháza nagytermében tartják majd, a várost négy zónára osztva különböző dátumokon az egyes részek esetében.

kozvitakat macheta PUG oradea

A közvitákat hirdető plakát csak románu készült el

A közvitán a helyek függvényében minden érdeklődő részt vehet. Akik szót kérnek, azoknak a formanyomtatvány segítségével kell jelentkezniük, és írásban is be kell nyújtaniuk álláspontjukat (legtöbb két oldalon), valamint elérhetőségeiket. A nyomtatványt az ügyfélszolgálaton adhatják le, vagy az arhitectsef@oradea.ro e-mail címre kell elküldeniük, legkésőbb egy nappal a közvita megtartása előtt. Az érdeklődőket kérik, hogy fél órával kezdés előtt jelenjenek meg regisztrálás végett. Az érintettek álláspontjaik beküldésének sorrendjében kapnak majd szót, és legtöbb két percet beszélhetnek, a terv kidolgozói pedig legtöbb 30 másodperc alatt kérdéseket tehetnek fel, erre a beszélő egy percben válaszolhat. Minden hozzászólónak legtöbb öt perc áll majd rendelkezésére. A sajtó és a közönség nem kérhet szót a beszélők meghallgatása közben. A közviták jegyzőkönyvét a városháza www.oradea.ro honlapján teszik közé legtöbb két héten belül és sajtközlemény formájában is kibocsátják. A program felelőse Dorina Milici, a Főépítész Hivatala városrendezési osztályának munkatársa, elérhetőségei a 0259/408-876-es telefonszám és a milici@oradea.ro e-mail cím.