Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Köztemető vagy szegények temetője?

Nyakó József érmihályfalvi polgármester első megbízatása idején egy köztemető létesítését ígért a mihályfalviaknak. Akkor még sokakat meglepett az ötlet, ugyanakkor az is megfordult a helybéliek fejében, hogy megint valami sumákolás lehet a dologban, mivel a helyi RMDSZ- elnök maga a polgármester, a szervezet alelnöke pedig temetkezési vállalkozó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napirendre tért mindenki a dolog fölött, annál is inkább, mivel majd minden városnak van köztemetője, miért ne lenne éppen Mihályfalvának? Mi több, az egyházi temetések és sírhelyek megváltása sem olcsó mulatság.

S mivel azóta sincs hír az ígéret felől, a közelmúltban rákérdeztünk Nyakónál, lett-e valami a tervből. Kiderült, a Dihenes negyedben ki van alakítva az adventista és a pünkösdista temetőkkel párhuzamosan a köztemető is. Bár jobban körbejárva a témát, az is kiderült, eddig csak a közkegyeletből eltemetettek találtak itt örök nyugalomra. Vagy azért mert a történelmi egyházak által kezelt sírkertek hagyománya erősebb, vagy azért, mert a létező új temetkezési helyről nagyon hallgatott az elöljáróság.

A polgármester hozzáfűzte: nem szeretné, ha úgy értelmeznék a kialakított köztemetőt, mint amit az egyháziak rovására hoztak létre. Az idetemetkezés ingyenes, bárki igénybe veheti vallási hovatartozás, illetve vallási elkötelezettség nélkül.

S. É.