Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Közösen

CoMPoS, azaz ComponoMusicaPoemSaltato: zene, tánc, költészet, képzőművészet egy térben és egy időben. Az Infinte Dance Fesival keretében pénteken délután a Darvas–La Roche ház adott otthont egy izgalmas összművészeti performance-nak, amelyben a zene, a szövegek, a tánc mintegy egymást erősítették.

A CoMPoS csapata Fotó: Fülöp-Crişan Olivér

A CoMPoS csapata
Fotó: Fülöp-Crişan Olivér

Dombi Dávid zongorajátéka szólt már akkor is, amikor a nézők helyet foglaltak, a tér közepén Bogya Bonni néha csak arcizmait, néha csak lábujjait mozgatta a zenére, később pedig Andreea Beluval táncoltak együtt, olykor felerősítve, hangsúlyozva gesztusaikkal az Élő Várad szerzőinek, azaz Jock Evelin, Kemenes Henriette, Ozsváth Zsuzsa és Mihók Tamás magyarul vagy éppen románul felolvasott szövegeit. Mindeközben Cristina Breteanu értő kezei alatt a szemünk előtt készült el egy jelmez, Sütő Fanni és Csathó Töhötöm Csongor Károly pedig szénnel és festékkel alkotott.

Érdekes és szerethető kísérlet tanúi lehettünk, mely azt is bizonyította, hogy a különböző művészeti ágak képviselői nemcsak külön-külön, hanem együtt is megérdemlik a figyelmet.

(fried)