Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Közös fellépést szorgalmaz Cseke Attila szenátor

Nemcsak új év, új parlamenti mandátum is kezdődött a közelmúltban, emlékeztetett Cseke Attila szenátor, a Bihar megyei RMDSZ elnöke. Biharban két képviselő mellett két szenátor is bekerült a bukaresti parlamentbe. Biró Rozália a képviselőház külpolitikai biztosságának az elnöke lett, Szabó Ödön az alsóház tanügyi bizottságnak az alelnöke, Derzsi Ákos a felsőház emberi jogi biztosságának a titkára, míg Cseke Attilát az RMDSZ szenátus frakcióvezetőjévé választották.

A 2017-es állami költségvetés-tervezet kapcsán Cseke Attila elmondta, ragaszkodni fognak a Bihar megye számára fontos projektekhez, úgymint az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakaszának folytatása, a székelyhídi kerülőút befejezése, a vaskohsziklási és az élesdi elkerülőutak, illetve a nagyszalontai, amelynek most készül a megvalósíthatósági tanulmánya.

kozos

Az észak-erdélyi autópálya miatt interpellálni is fog a szenátor, mint mondta, információi szerint ugyanis még mindig nem bontották fel a szerződést az előző kivitelezővel, ameddig pedig ez nem történik meg, nem írhatnak ki új közbeszerzési eljárást a Bors–Berettyószéplak közötti szakasz megépítésére. A vasút villamosítása ötven éve húzódik, pedig fontos lenne, akárcsak a nagyváradi intermodális állomás megépítése, tette hozzá. A szenátor azt is elmondta, ismét találkozóra hívja a parlamenti pártok, azaz Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták szövetsége (ALDE) és az Mentsük Meg Romániát Szövetség (USR) Bihar megyei vezetőit, azért, hogy megegyezzenek néhány, a megye szempontjából létfontosságú projekt támogatásáról. Cseke Attila többek között az észak-erdélyi autópálya bihari szakaszának megépítését, a nagyváradi repülőtér fejlesztését és az új váradi sportcsarnok felépítését nevezte meg, mint mindenki által felvállalható és támogatható projektet, de nyitott a többiek javaslataira is, és fontosnak tarja a közös, egységes fellépést.

Fried Noémi Lujza