Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Közfürdője lehet Váradnak

Sajtótájékoztatón összegezte tegnap Liviu Andrica, a Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP) vezérigazgatója az intézmény tavalyi, illetve az idei esztendőre tervezett tevékenységeit, beruházásait.

Mint hangsúlyozta, tavalyi legnagyobb beruházásuk a törvényszék mögötti egykori járványkórház helyén felépült parkolóház volt (ez azóta az ingatlankezelőség felügyelete alá került), illetve a rogériuszi piac átépítése, amely, mint megtudtuk, az idei februári határidő ellenére a tervek szerint csak nyár elejére, pontosabban júniusra készül el. Ekkortól vehetik birtokba az új, Nagyvárad egyik legforgalmasabb piacát az árusok. Andrica a tavalyi esztendőt illetően többek között a nagypiaci húscsarnok korszerűsítését, a Széles utcai (ma Decebal) piac felújítását, a nagypiac tetőszerkezetének felszerelését, bővítését, a Rulikowski temető sétányainak leaszfaltozását, az ócskapiac kivilágításának megoldását sorolta fel. Mint hozzátette, a tavalyi kb. 3,2 millió lejes beruházásból (ebből közel 417 ezer lej önköltség volt) még egy haszongépjárművet is vásároltak (26 833 lejért).

Liviu Andrica

Liviu Andrica

Az új rogériuszi piac látványterve

Az új rogériuszi piac látványterve

A tavalyi javítási munkálatok mellett az igazgató rátért az idei tervekre is. Ezek között szerepel a Kossuth (ma Independenţei) utcai mélygarázs és parkoló kialakítása (közel 30 millió lejért, 457 parkolóhellyel), a váradszőllősi és az északőssi piacok modernizálása (291 ezer lej), a köztemető bekerítése, halottaskocsi beszerzése stb.

Mint megtudtuk, az ADP vezetősége szeretne a nagypiacon egy parkolót is kialakítani a vásárlók számára, mégpedig a jelenlegi tejcsarnoktól a taxiállomásig terjedő területen. Bár még ez csak egy terv, de amennyiben megvalósul, a tejcsarnokot a piacnak egy másik területére költöztetik.

Jó ötletnek hangzott az is, hogy az ADP a váradőssi strand mellett működő mosoda helyén (az ezt működtető cégnek lejárt a bérleti szerződése) egy közfürdőt alakítanának ki.

Sükösd T. Krisztina