Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Középdöntőbe jutottak a lánycsapatok

Jó hírrel szolgált a helyi sajtó képviselőinek Mirela Casetti, a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság felügyelője.

Lanz Kosarlabda

A volt válogatott kosárlabdázó örömmel újságolta, hogy két váradi leánycsapat is bekerült az országos korosztályos bajnokság középdöntőjébe.

Az U14-es korosztályban szereplő Körös SK (edző Ioana Nistor Ciplea) a második csoportban kapott helyet, ellenfelei a Brassói ESK, a Konstancai Admar, a Szatmárnémeti Sportiskola, a Bukaresti Olimpia, a Botoşani-i Sportiskola, a Târgoviştei VSK és a Bukaresti Champions SK lesznek. A továbbjutásról négy tornán döntenek majd, amelyeken mindenki mindenkivel játszik, a tervezett időpontok január 15–17., február 12–14., március 11–13. és április 8–10.

A Mihai Eminescu Főgimnázium U16-os korosztályú együttese (edző Suzana Onaca) hat ellenféllel találja majd szembe magát a középdöntő második csoportjában. A váradi lányok a Brassói ESK, a Ploieşti-i VSK, az Aradi Sportiskola, a Târgoviştei Sportiskola, a Gyergyószentmiklósi Sportiskola, a Szászrégeni Alexandru Ceuşianu SK és a Bukaresti Champions együttesével mérik össze erejüket. A csapatok oda-visszavágó alapon mérkőznek meg egymással. Mindkét esetben a legjobb három gárda jut be hatcsapatos fináléba. Az U16-os együttesben lép pályára Orbán Nikolett, aki a román U16-os válogatott alapembere, s amellyel részt vesz majd az augusztus 4–14. között, az Antonio Alexe Sportcsarnokban sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságon.