Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Közelebb akar kerülni a VSK a BL-csoportkörhöz

Bajnoki meccs helyet Bajnokok Ligája selejtezőt vív a hétvégén a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata. Kádár Kálmán edző együttese Olaszországban küzd a továbbjutásért a G jelzésű négyes tagjaként.

A máltai tornához képest jóval erősebb ellenfelekkel fog megküzdeni hétvégén a váradi pólócsapat

A máltai tornához képest jóval erősebb ellenfelekkel fog megküzdeni hétvégén a váradi pólócsapat

Az első ellenfél a házigazda Verona SM lesz, amellyel már két hete találkozott a VSK a máltai selejtezőben. A végeredmény döntetlen lett (11–11), ám a román bajnokcsapat az utolsó másodpercben mentett pontot. A következő ellenfelét, a montenegrói Jadran Herceg Novit szintén jól ismeri a váradi gárda, hiszen alig egy hónapja közös felkészülést tartott a két csapat. A tornát a spanyol Sabadell ellen zárják a váradiak, akik remélik, megcsípik az első két hely egyikét, ugyanis ezáltal bekerülnek a Bl-selejtező harmadik körébe, s karnyújtásnyira kerül a főtábla. „Eddig három tétmeccset játszottunk a máltai tornán, s ezeken érződött, van még mint javítani az összjátékon. Bizakodva utazunk Olaszországba szeretnénk továbbjutni, azt követően pedig bekerülni a BL-csoportkörébe” – jelentette ki Kádár Kálmán, a VSK-Digi volt erőssége, jelenlegi edzője a tegnap megtartott sajtótájékoztatón.

Az olaszországival párhuzamosan, Athénban, Hannoverben és Rijekában is rendeznek egy-egy selejtezőtornát, a következő csapatok részvételével – a D csoportban (Athén): Brescia (olasz), Vouliagmeni (görög), OSC (magyar), Montpellier (francia); az E csoportban (Hannover): Szolnok (magyar), Radnicski Kragujevác (szerb), Hannover (német), Budva (montenegrói); az F csoportban (Rijeka): Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Szpartak Volgográd (orosz), Marseille (francia).

A román Szuperligában a hétvégén kezdődik meg a 2015–2016-os idény, a váradi bajnokcsapat későbbi időpontra halasztotta a Rapid elleni meccseit.