Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kötelező a házszám

Nagyváradon július 31-éig minden ingatlanon fel kell tüntetni a házszámot, a társasházakban, tömbházakban pedig a lakások számát is – hagyta jóvá a Főépítész Hivatalának kezdeményezésére született határozattervezetet csütörtökön a nagyváradi önkormányzat képviselőtestület.

kotelezo

A határidő lejárta után büntetni fognak: a házszám hiányáért 200–400 lej közötti értékű bírságot, a lakás számának fel nem tüntetéséért száz lejes bírságot szabnak ki, július 1-jéig ugyanis felleltározzák az ingatlanokat.

A Főépítész Hivatalának indoklása szerint a házszámok hiánya nemcsak a levelek kézbesítését vagy az áruszállítást nehezíti meg a városban, hanem esetenként a mentőszolgálat vagy a tűzoltók munkáját is.

A házszám legtöbb hússzor húsz centiméteres lehet, és azt a tömbházak főbejárata fölé, magánházak esetén a bejárat jobb oldalán 1,8–2 méter magasan kell elhelyezni, a beépítetlen telkeknél pedig az azt körülhatároló utcafronti oszlopok valamelyikére kell kitenni. Azokat a számtáblákat, amelyek jól olvashatók, és megfelelnek az illusztráción láthatóknak, nem kell kicserélni.

F. N. L.