Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kötelező a győzelem a kosarazóknak

Idén először lép pályára tétmeccsen a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata. Cristian Achim együttese a Kolozsvári Universitateát fogadja ma 19 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Bajnoki meccsen bizonyíthat ma a váradi együttes Fotó: csmoradea.ro (Roby Boros)

Bajnoki meccsen bizonyíthat ma a váradi együttes
Fotó: csmoradea.ro (Roby Boros)

 

Bár a kincses városi gárda utolsó helyen áll a bajnokságban, s eddig még nem sikerült mérkőzést nyernie, a váradiak számára nem tűnik sétagaloppnak a ma esti mérkőzés. A téli szünetben több idegenlégióst is leigazolt a kolozsvári klub. A váradiaknál úgy tűnik vég nélküli a sérüléshullám, amely az évad kezdete óta sújtja a gárdát. “Az ellenfél igencsak megerősödött a téli szünetben, miközben nálunk csak súlyosbodott a helyzet, Ţibârnă  és Guţoaia idén már nem számíthatunk, ráadásul Popescu is kidőlt a sorból. Ami az Universitatea elleni meccset illeti, a védekezésnek kulcsszerepe lesz a találkozón. Bízom benne, maximális koncentrálással vágunk majd neki a meccsnek, mert bizony azok a csapatok, amelyek lebecsülték a mai ellenfelünket, kellemetlen meglepetésben volt részük. Példa arra, hogy a bajnokcsapat a nagyszünetben még ötpontos hátárnyban volt Kolozsváron, s végén alig 12 ponttal bizonyult jobbnak” – nyilatkozott óvatosságra intve Cristian Achim, a VSK edzője.

A ma esti találkozóra 10 lej a belépő, de a 14 évnél fiatalabbak (az iskolások diákigazolványuk felmutatásával) ingyenes mehetnek be.

A 14. forduló további párosítása: Medgyes–Marosvásárhely, Pite?ti–Timba (18, Digi Sport). A Steaua–Temesvári KK, a Ploieşti-Kolozsvári UBT és a Craiova–Târgu Jiu találkozókat februárban játsszák. Nagyszeben szabadnapos. A váradi női kosárlabdacsapat holnap 17 órától fogadja a cimvédő Târgoviştei VSK együttesét, ugyancsak az Antonio Alexe Sportcsarnokban.