Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kosárlabda-vereség a magyaroktól

Több váradi kosárlabdázó is pályára lépett a román felnőtt válogatott tagjaként a vasárnap esti, Kecskeméten lejátszott felkészülési meccsen, amelyre Kecskeméten került sor. A VSK csapatát ezúttal Titus Nicoară képviselte, de pályára lépett még az együttes három volt játékosa, Lázár László, Vasile Ştefan és Silviu Lupsaivei is. Félidőben még szoros volt az eredmény (33–28 volt a magyar csapat javára), a harmadik negyedben azonban húsz pont fölé nőtt a különbség, végül 76–58-ra győztek a házigazdák. Nicoară 7, Lázár 12, Ştefan pedig 15 pontot szerzett.

A román együttes Váradon folytatja felkészülését, csütörtökön majd pedig szombaton két mérkőzést játszik a magyarokkal. Az első találkozó zártkapus lesz, a szombati mérkőzést már nézők előtt játsszák.

Az oroszországi Kazanyban zajló Univerziádén szintén van váradi kosárlabdázó, Bogdan Ţibârnă és a jelenleg Körmenden játszó Török Roland. Előbbi 11, utóbbi 15 pontot szerzett a Fülöp szigetek ellen 106–58-ra megnyert találkozón. Tegnap Japán ellen sikerült győznie a román csapatnak (77–57), amelynek a következő ellenfele Szerbia lesz.