Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kosárlabda gála volt a javából

Három napon át Nagyvárad volt a román férfi kosárlabdázás fővárosa. A kupadöntőt követően az All Star Gálára került sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A Gála résztvevői a szervezőkkel és a VSK kabalájával, Leonéval

A Gála résztvevői a szervezőkkel és a VSK kabalájával, Leonéval

A román élvonal 24 játékosa – a szervezők szerint a legjobbak, a nézők szerint pedig a leglátványosabbak – lépett pályára a három órás, kedd esti gálán. A Nagyváradi VSK-ESK négy tagja, Mandache, Ţibârnă, Franklin és Barnette Észak csapatában kapott helyet, s piros szerelést öltött magára, míg Dél csapat két mezben lépett pályára.

Az első háromnegyedben a látványosságra helyezték a hangsúlyt a csapatok tagjai, a záró felvonásban viszont már keményebbé vált a küzdelem, hiszen egyetlen csapat sem akart veszíteni. A vége döntetlen (131–131) lett, ilyen még nem fordult elő a romániai All Star Gálák történetében, a nézők egy része rögtön a névadó szponzor, egy ismert sportfogadási iroda számlájára írta az esetet. A szünetekben a szervezők a közönséget is bevonták, különböző versenyeket szervezve, illetve két szám erejéig Jessie Banes is fellépett a margittai mazsorettek kíséretében, de a produkció nem aratott osztatlan elismerést a nézők között. A Nagyváradra hat év után visszatérő All Star Gála valamelyest orvosolta a váradi szurkolók keserűségét, amelyet a hétfőn este leveszített kupadöntő miatt éreztek.

A zsákoló király Hardy…

A zsákoló király Hardy…

All Star Gala 1

Fotók: VSK/Roby Boros

…és egy fiatal váradi teheség hasonló próbálkozása

…és egy fiatal váradi teheség hasonló próbálkozása

Statisztika

Észak–Dél 131-131 (37-30, 32-26, 30-39, 32-36). Észak csapatának pontszerzői: Kyndell Dykes 26, Alhajji Mohammed 25, Cătălin Baciu 19, Adrian Guţoaia 12, Octavian Popa Calotă 10, Andrei Mandache 9, Kevin Hardy 8, Filip Adamovics 6, William Franklin 5, Bogdan Ţîbârnă 5, Török Rolland 4, Sean Barnette 2. Edzők: Cristian Achim és Marcel Ţenter. Dél csapatának pontszerzői: Travis Bureau 28, Darius Hargrove 24, Aaron Johnson 20, Wilburn Amis 20, Porter Troupe 17, Nikola Malesevics 13, Cătălin Burlacu 4, Mihai Paul 3, Sánta Szabolcs 2. Játszott még: Titus Nicoară, Bogdan Popescu és Vlad Corpodean. Edzők: Claudiu Fometescu és Florin Nini. Játékvezetők: Marius Ciulin, Ciprian Stoica és Mircea Şerban. Szövetségi ellenőr: Radu Vaida.

Gellért Zoltán emlékplakettet és különdíjat is kapott

Gellért Zoltán emlékplakettet és különdíjat is kapott

 

Különdíjak

A gála legjobb játékosának járó elismerést, az MVP titulust Porter Troupe (Steaua) kapta meg, a zsákolóversenyt a szebeni Kevin Hardy nyerte meg a craiovai Travis Bureaut megelőzve. A 22 éves kosárlabdázó első All Star Gáláján több látványos zsákolást is bemutatott, a közönség vastapssal jutalmazta teljesítményét. A hárompontosdobó verseny döntőjébe a váradiak és a kolozsváriak csapatkapitánya, Will Franklin és Filip Adamovics jutott, utóbbi egy ponttal bizonyult jobbnak a közönség-kedvenc amerikai irányítónál. A különdíjasok fejenként ezer eurós csekket kaptak a szervezőktől.

 

 

 

Volt kiválóságokat díjaztak

Az All Star Game bevezetéseként a Nagyváradi Dinamo csapatának volt kiválóságait díjazták a szervezők. A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a hazai élvonalban szereplő (1992-ben bronzérmet szerzett), emellett a nemzetközi porondon, a Korac Kupában is bemutatkozott gárda több volt kiválósága is emlékplakettet vehetett át Dan Berceanutól, az akkori csapat szakvezetőjétől, aki jelenleg a Román Kosárlabda-szövetség alkalmazottja. Elsőként Gellért Zoltán vette át az elismerést, majd Doru Rădulescu, Szabó Károly, Dan Cristea, Dan Antohi, Gheorghe Pascu, Horea Nicoară, Kósa Zoltán és Adrian Flaundra lépett a parkettre a közönség tapsának kíséretében. Pascu, Flaundra és Nicoară fia is kosárlabdázott a VSK-ban, utóbbi jelenleg a Steauát erősíti. Gellért Zoltán egy ezer euró értékű különdíjat is kapott a gálát támogató Raiffeisen Bank jóvoltából. A 62 éves volt román válogatott kosárlabdázót állva ünnepelte a gála kétezer fős közönsége.

A Nagyváradi Dinamo „aranycsapatának” tagjai

A Nagyváradi Dinamo „aranycsapatának” tagjai