Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kortárs darabot is játszott a fiatal zongorista

Újabb fiatal tehetség mutatkozott be Nagyváradon – a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) által szervezett zenei estek keretében – péntek délután, amikor is a húszéves, kolozsvári születésű Szőcs Kristóf zongoraművész tartott színvonalas koncertet. Az esemény elején a szervezők nevében Sz. Horváth István, a PMMC ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Kortars

A zenei est különlegessége volt, hogy elhangzott egy kortárs darab is, melyet a zeneszerző a közönség soraiból hallgatott végig, elsőként ugyanis Lászlóffy Zsolt In memoriam Kacsó Sándor című darabja csendült fel. A mű rátermettséget és magasszintű technikai tudást igényelt a zongoraművésztől. A lenyűgöző darab végén a szerző és a fiatal előadó kölcsönösen megtapsolták egymást. Műsoron volt még Bach h-moll francia szvitje, Haydn C-dúr szonátája, valamint három Liszt-szerzemény is: az Ab irato koncertetűd, a h-moll ballada és az f-moll transzcendens etűd.

Sz. G. T.