Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Korszerű irodaház épült Nagyváradon

A legújabb technológiával épült fel egy korszerű, úgynevezett „A” kategóriás nemzetközi besorolású irodaház Nagyváradon a Lotus bevásárlóközpont mellett. A Trade Center nevet viselő ötemeletes központot az azonos nevű kft. üzemelteti. Az irodaház felépítésének költsége összesen mintegy 88 millió lej volt, amelynek nagyjából a felét uniós régiófejlesztési program keretében sikerült megpályázni. A kivitelező cég a kolozsvári KÉSZ Zrt. volt.

Bár már tavaly novemberben befejeződött az irodaház 271 napig tartó felépítése, mivel az utolsó belső simításokkal igazából csak mostanra készültek el, ezért a sajtó képviselőinek csak tegnap mutatták be hivatalosan is a Trade Centert kívülről-belülről.

Korszeru 1

A kivitelezés történetéről, valamint az épület adatairól és különleges adottságairól Diószegi Lajos, a Trade Center igazgatója számolt be a média képviselőinek.

Korszeru 2

Ehhez hasonló korszerű irodaépület eddig nem volt Bihar megyében – tudtuk meg. A közelben csak a szomszédos Kolozsváron, valamint Temesváron, illetve Nagyszebenben létezik hasonló kaliberű irodaház.

A Trade Center összesen hetvennégy, egyenként 40 négyzetméteres irodahelyiséggel várja a bérlő cégeket. Eddig négy cég költözött be hozzájuk, ezzel valamivel 10 százalék alatt van még az épület kihasználtsága, céljuk viszont az, hogy a következő két évben ezt a mutatót 98 százalékra emeljék, és így valóban az üzleti élet egyik komoly központjává váljanak. A minden igényt kielégítő irodák bérleti díja 9,5 euró/négyzetméteres ártól kezdődik.

Tóth Gábor