Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Körözik a gyilkost

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki szerda délután a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a 38 éves Hladii Adrian ellen, aki szerda reggel elrabolta, majd hidegvérrel fejbe lőtte volt barátnőjét, a 24 éves Dalia Ducát.

Rendőrségi szemle az áldozat háza előtt, ahol az emberrablás történt

Rendőrségi szemle az áldozat háza előtt, ahol az emberrablás történt

A nagyváradi alvilágban csak Adi Grasu (Kövér Adi) néven ismert gyilkosnak információink szerint szerelmi kapcsolata volt a 24 éves áldozattal, azonban a nő a közelmúltban szakított vele. Az áldozat szomszédai elmondták, nem ez volt az első konfliktus a szakítás után az egykori pár között, Hladii ugyanis folyamatosan zaklatta volt barátnőjét, jeleneteket rendezett vele az utcán. Az áldozat – egy nyugalmazott rendőr lánya – egy bérelt magánházban lakott legutóbbi élettársával az Őssi negyedben levő Barcăului (egykor Keszthelyi Zoltán) utcában. A gyilkosság napjának reggelén az elkövető a lakásán kereste fel a lányt, virágot vitt neki és kérte, hogy béküljenek ki, az azonban kikosarazta egykori szerelmét. Hladii ezt követően elhagyta a lakást, s a szomszédok elmondása szerint a ház előtt parkolt le BMW típusú autójával s onnan leste Dalia lakását. Kilenc óra körül a nő és élettársa kiléptek a házból és beszálltak a lány autójába. Hladii ekkor egy pisztolyból több lövést adott le az autóban ülő párra, az eddigi vizsgálatok szerint a férfit vette célba. Meg is sebesítette vetélytársát, aki a lövések következtében súlyos sérüléseket szenvedett, majd Daliát erőszakkal berángatta saját autójába és elhajtott vele. A szomszédok azonnal riasztották a rendőrséget, akik percek alatt a helyszínen voltak. A meglőtt férfit kórházba szállították s elkezdték keresni az egész városban az emberrablót. Pár óra elteltével egy lakossági bejelentés nyomán bukkantak egy elhagyatott részen a BMW-re, melyben megtalálták a 24 éves nő holttestét. Az eddigi nyomozati jegyzőkönyv szerint a gyilkos közvetlen közelről lőtte fejbe egykori szerelmét, tehát kivégezte a nőt. A tettes elmenekült, a kocsi környékén található nyomok arra utalnak, hogy ő maga is megsérülhetett, s valószínűleg egy sekélyesebb részen átkelt a Körösön, így hagyta el a gyilkosság helyszínét. A rendőrség kéri a lakosságot, aki bármit tud Adrian Hladii hollétéről, értesítse a 112-es sürgősségi hívószámon a rendőrséget. Az elkövető 173 centiméter magas, robusztus testalkatú, szeme barna, nem tudni milyen ruházatot visel. A gyilkosnál fegyver van, ezért aki látja, felismeri, ne próbálja meg feltartóztatni, hanem azonnal értesítse a rendőrséget. A váradi hatóságok felvették a kapcsolatot a magyarországi rendőrséggel is, ugyanis feltételezhető, hogy Hladii Magyarországra szökött.

Adrian Hladii, a körözött gyilkos

Adrian Hladii, a körözött gyilkos

Szőke Mária