Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Köröstárkányi cserkészek a III. Magyar Ifjak Világtalálkozóján

Július 3–9. között került megrendezésre a III. Magyar Ifjak Világtalálkozója Felsőtárkányban, a Bükk-hegység kapujában, mely találkozó idén is Ács Tibor budapesti rendezvényszervező közreműködésével jött létre.

Mivel évente sor kerül a Tárkány nevű települések találkozójára, amelyen Köröstárkány is, mint település mindannyiszor képviselteti magát, lehetőség nyílt, hogy a Verbőczy Kálmán 6-os számú cserkészcsapatból (Köröstárkányi Ifjúsági Cserkész Egyesület) tizenhárom fiatal kiutazzon a Magyar Ifjak Világtalálkozójára – immár második alkalommal – alulírott vezetésével.

korostarkanyi 1

A csapatot 2011-ben hozták létre, amelyhez jelenleg 56 kisebb-nagyobb gyermek, fiatal tartozik. Azóta kitartóan foglalkoznak velük, sőt különböző versenyekre, megmérettetésekre is beneveznek.

A felsőtárkányi találkozóra ezúttal is dr. Juhász Attila Simon polgármester meghívására utaztak ki, ahol Köröstárkány cserkészcsapata képviselte a Partiumot, és ahonnan a lovasvetélkedő kategóriában elhozták az aranyérmet.

A találkozón a partiumi fiatalokon kívül Erdélyből és a többi elszakított területekről, valamint a tengeren túlról (Argentína, Uruguay, Amerikai Egyesült Államok, Új-Zéland, Ciprus), illetve Oroszországból, Görögországból is részt vettek.

korostarkanyi 2

A versenyen kívül természetesen szórakozási lehetőség is akadt szépszámmal. Alkalmuk volt meglátogatni a Hortobágyi Nemzeti Parkot, csónakáztak a Tisza tavon, megmártóztak a demjéni élményfürdőben, ellátogattak az Egri Bikavér Napok borfesztiválra, majd jót derültek az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságán is, amelyet hagyományszerűen a felsőtárkányi tavon ejtenek meg. Rengeteg szabadtéri foglalkozásból lehetett válogatni, sőt zenei programokból sem volt hiány. A legnagyobb örömmel Keresztes Ildikó szombat esti (július 8.) koncertjére emlékeznek vissza.

A kiutazás anyagi részéről a szülők gondoskodtak, de köszönet illeti dr. Juhász Attila Simon polgármestert is a segítőkészségért, pártfogásért, aki nemcsak idén, de tavaly is gardírozta a kis csapatot, akinek tagjai akkor a sportban jeleskedtek, három éremmel is gazdagítva (arany, ezüst, bronz) a Verbőczy Kálmán-csapat hírnevét.

Egyed Csaba,
a Köröstárkányi Verbőczy Kálmán 6-os számú Cserkészcsapat vezetője