Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Köröstarjánban járt a máltaiak Mikulása

Tegnap délelőtt a Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi szervezetének önkéntesei Köröstarján 1-es számú általános iskolájában és óvodájában osztották ki Mikulás-csomagjaikat a gyerekeknek.

korostarjanban jart 2

Az izgatott gyerekek, amint átveszik az ajándékokat

A köröstarjáni 1-es számú általános iskola tanítónőjének, Bőnesch Enikőnek az ötletét valósította meg a Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi szervezete tegnap, amikor az előzetesen összeállított listák alapján 317 darab Mikulás-csomaggal ajándékozták meg a település iskolásait és óvodásait. Az ajándékozás élményét a Mikulás jelenléte is színesítette, akit karácsonyi énekekkel és versekkel vártak a gyerekek és tanítónőik, és aki puttonyával a vállán járta sorba az izgatott, várakozó gyerekekkel teli osztálytermeket.

Szent Miklós napja ugyanakkor nem csupán a gyerekek számára marad emlékezetes Köröstarjánban, hanem a település felnőtt lakossága számára is, akik a Máltai Szeretetszolgálat egy most induló jótékonysági programjának részesei lettek. A program a Mindennapi Kenyerünk nevet viseli, és hetente egyszer, hétfőnként biztosít friss, finom kenyeret a rászorulók számára. Az első szállítmányt a tegnap át is vehették a városháza és a szolgálat listájára felkerült személyek (idősek, valamint az oktatási intézményekben tanulók családjai).

Bruncsák Gyöngyi Rozália, a Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi részlegének elnöke – aki szintén részt vett az akcióban – az ajándékozás kapcsán elsősorban tevékenységük hálás és szívmelengető szerepére szeretné felhívni a figyelmet, és arra, hogy mennyire fontos mindaz a támogatás, amit a szervezet különböző cégektől és magánszemélyektől kap. „Ahhoz, hogy támogassunk, nekünk is támogatásra, segítségre van szükségünk” – fogalmazott.

Szamos Mariann