Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Környezetvédelmi konferenciát tartottak

A környezetvédelmi világnap alkalmából június 6-án délelőtt nagyszabású szimpóziumot tartottak a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi karán a Debreceni Egyetem közreműködésével. Az említett konferencia a nyolcadik nemzetközi rendezvény volt, amelyet idén először szerveztek meg Nagyváradon.

kornyezetvedelmi konferencia

Az eseményt az egyetem Zeneművészeti karának tehetséges hallgatói nyitották előadásukkal, majd a tanintézmény dékánja, Ioan Chereji üdvözölte a meghívottakat, akik köszöntőbeszédükben felhívták a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Az első felszólaló a Nagyváradi Egyetem rektora, Constantin Bungău volt, akit a debreceni kollégája, Jávor András követett. Az ünnepélyes beszédekben méltatták azt, hogy a Nagyváradi Egyetem és a Debreceni Egyetem között létrejöhetett egy tudományos kapcsolat, amely mindkét tanintézmény munkájára pozitív hatással lehet a jövőben. Cornel Domuţa professzor felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy Nagyvárad Bukarest és Kolozsvár után beállt azoknak a városoknak a sorába, ahol doktori végzettséget lehet szerezni.

A tudományos szimpózium keretén belül bemutattak több olyan kutatást, amelyet a nagyváradi, valamint a debreceni egyetem doktori hallgatói készítettek agronómiai témakörökben. A szóbeli bemutatók mellett plakátokat is megtekinthettek azok, akik tegnap ellátogattak a rendezvényre.

Vincze-Nagy Anikó