Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Környezetvédelemmel kampányoltak

Nagyváradon ülésezett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) környezetvédelmi biztossága, melynek két társelnöke, Sulfina Barbu és Lucia Varga pénteken sajtótájékoztatót tartott Cornel Popa és Gavrilă Ghilea társaságában.

Bár a parlamenti választásokig elméletileg még hátravan egy év, a két társelnök a PNL kormányprogramjának környezetvédelmi terveiről beszélt, illetve értelemszerűen kritizálta a jelenlegi kormányzatot (bár a Szociálliberális Szövetség szétválásáig annak a PNL is részese volt). Szó esett például arról, hogy 2014 végén 430 millió euró volt a Környezetvédelmi Alap számláján, melyet nem használtak fel a környezetvédelmi projektekre, ahogyan kellett volna.

ha futenek 1a

Sulfina Barbu szerint a bukarestieknek még rosszabb, mert ők nem a hidegtől reszketnek

A nagyszabású Bihar megyei projekt között említették az áfa nélkül 83 millió eurós  ivóvízhálózat és csatornázási beruházást, a 44 millió eurós egységes megyei hulladékgazdálkodási tervet és a 77 millió eurós, a váradi távfűtés korszerűsítését célzó tervet is. Ennek kapcsán feltettük a kérdést, mi a véleményük arról, hogy október a sajtótájékoztató napján a váradiak nagy részének még nincs fűtése, meleg vize, avagy egyik szolgáltatása sem a munkálatok miatt, mire Sulfina Barbu azzal „vigasztalta” a váradiakat, hogy míg Nagyváradon november 15-e után megfelelőek lesznek az említett szolgáltatások, addig Bukarestben nem tudják, mikor és hol számítsanak a távfűtési rendszer hibáira…

F. N. L.