Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Korcsolyapályák Váradon

Annak ellenére, hogy december az enyhe, napsütéses időjárásával inkább a tavaszi hónapok soraiba „küzdötte fel” magát, a múlt héten megnyílt a nagyváradi gyermekváros műjégpályája, és az ERA Park parkolójában is birtokba vehető egy korcsolyapálya: előbbi ingyenes, utóbbi fizetéses.

A gyermekvárosban (Fotó: Petrucz Ágnes)

A gyermekvárosban
(Fotó: Petrucz Ágnes)

A megyeszékhelyen a téli sportok szerelmesei, persze elsősorban a korcsolyázók már egy hete korizhatnak a gyermekváros műjégpályáján hétfő kivételével naponta 9 és 20 óra között, viszont korcsolyacipő nem kölcsönözhető. Ennek ellenére sokan siklanak a jégen, mivel ott ingyenes a pálya használata. Napközben inkább kisebb gyerekek veszik birtokukba azt, délutánra pedig megérkeznek a nagyobbak is. Közülük sokan igen profi módon szlalomoznak, pörögnek a jégen. „Ki kell használni a vakációt. Tegnap öt órán át korcsolyáztam, és csak azért mentem haza, mert zárt a gyermekváros” – mondta egy 15 éves lány, aki, amióta megnyílt a korcsolyapálya, a barátaival minden nap ott tölti az időt. „Jobb korizni, mint otthon a négy fal között ülni, és a számítógép előtt görnyedni. Végre egy klassz szórakozási lehetőség, és ráadásul az idő is kellemes, nem fagy le a kezünk meg az orrunk”– magyarázta egy másik tinédzser, hozzátéve, hogy ha megkezdődik a suli, ő akkor is kijár majd délutánonként korcsolyázni. Egyébként január 1-jén és 2-án zárva lesz a gyerekváros.

korcsolyapalyak 2

A nagyváradi ERA Park bevásárlóközpont parkolójában is nyílt korcsolyapálya 800 négyzetméternyi felületen, amely naponta (hétvégén, karácsonykor és szilveszterkor is) 10 órától éjfélig tart nyitva. A korcsolyabérlés és a belépő 10 lejbe kerül. A 14 év alatti gyerekeknek a belépő 8 lej. Ha az időjárás megengedi, a korcsolyapálya februárig működni fog. Bővebb felvilágosítást az alábbi címeken lehet keresni: www.era-oradea.ro, a Facebookon: https://www.facebook.com/eraoradea.

Sükösd T. Krisztina