Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Korán jött az első hó

Bár az időjárási előrejelzések szerint vasárnapra, azaz tegnapra havazást hirdettek a meteorológiai szakértők, és e „jóslat” be is vált, az illetékeseket a napok óta tartó előrejelzés eredménye igencsak meglepte, olyannyira, hogy Kolozs és Bihar megye között tegnap reggel nem lehetett közlekedni a közutakon. Olvasói bejelentések szerint ugyanis emiatt Hunyadnál állt a forgalom, ellenben Nagyváradon nem voltak fennakadások.

koran

Vasárnap hajnalban kezdődött a havazás, és a délelőtti órákra fehérbe is borult a táj a megyeszékhelyen. A váradi RER Ökológiai Szolgáltató Zrt. termelési igazgatóját, Ionel Bant kérdeztük a nagyváradi hóhelyzetről. Mint elmondta, kora reggel 5 órára hívták össze a hóeltakarító csapatokat, és azok 6.30-kor munkába is álltak. Nagyváradon az elsődleges célpont a hidak, a domboldalon lévő utak, a gyorsforgalmi út, a körgyűrű és a körforgalmak letakarítása volt. Ban elmondta azt is, hogy a hó miatt nem voltak közlekedési fennakadások a megyeszékhelyen, és a RER fel van készülve a télre: jelenleg 800 tonna só, 300 tonna homok és 50 tonna folyékony csúszásgátló anyag áll a rendelkezésükre.

(sükösd)