Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Konzuli napot tartottak Váradon

Tegnap tartották az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közös nagyváradi irodájában a Magyarország kolozsvári főkonzulátusának kihelyezett konzuli napját. A konzuli nap keretében többek között leadhatták iratcsomóikat a polgárok a magyar okmányok igényléséhez.

konzuli napot

Ottjártunkkor javában folyt a dossziék leadása, amikkel különböző magyarországi okmányokat igényeltek, például a magyar igazolványt vagy magyar útlevelet. Arra is lehetőség nyílt a konzuli napon, hogy Magyarországon történt születéseket és haláleseteket bejelentsenek, és jegyzőkönyvbe vetessenek a nagyváradiak. Főleg magyar állampolgárságot, magyarországi útlevelet igénylők voltak, de olyan is akadt, aki a már meglévő okmányait jött átvenni az irodába.

Az EMNP-EMNT közös irodájában arra is lehetőség nyílik, hogy segítséget kérjenek az érdeklődők a dossziék összeállításában, valamint a kérvények kitöltésében.

Minden felmerülő kérdéssel bizalommal fordulhatnak az a Kálvin János (ma J. Calven) utca 1-es szám alatti iroda munkatársaihoz.

Vincze-Nagy Anikó