Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Könyvbemutató Csinszkáról

Csinszka – a „Halálraszánt kivételes virág” címmel jelent meg nemrég Vastag Andrea kutató, író kötete Ady Endre Boncza Bertájáról. A kötet „elhallgatás, kultikus elragadtatás, hagyományos elfogódottság vagy hamis kegyelet” nélkül, új módszerek, új látásmód alkalmazásával közelíti meg a félig költő, félig asszony, egészen ember Csinszka életét. A szerző Csinszka életét merőben új tudományágak és szemléletmódok eredményeinek alkalmazásával írta meg úgy, hogy minden megírt fejezetben a lényeget: a Főhős lelkét kutatja.

csinszka-borito

A könyvbemutatóra a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében (Ezredévi emléktér/str. Libertăţii 40. szám) kerül sor március 10-én, pénteken 18 órától. A kötetet Raffay Ernő történész méltatja, majd a szerző mutatja be.

A Polgári Magyarországért Alapítvány által támogatott Polgári esték rendezvénysorozat szervezője, a Magyar Polgári Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár az ingyenes rendezvényre.