Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Könyvbarát gyerekek jártak a tűzoltóknál

Speciális küldetést hajtott végre, „hazai pályán”, július 21-én, pénteken a nagyváradi tűzoltóság 1-es számú különítménye. A lánglovagokat ugyanis a Könyvtár barátai elnevezésű nyári diáktábor részeként 6–10 éves gyermekek csoportja látogatta meg, a Bihar Megyei Könyvtár mellett működő Kulturális Alapítvány szervezésében.

konyvbarat gyerekek

„A gyermekek ízelítőt kaphattak a tűzoltók mindennapi munkájából, ugyanakkor megtanították nekik, hogyan előzzék meg a tűzeseteket, illetve hogyan viselkedjenek vészhelyzet esetén – hogyan jussanak ki egy égő épületből, hogy kerüljék el a fulladást és mit tegyenek akkor, ha esetleg világháborús aknára vagy lövedékre találnak a földben” – nyilatkozta Camelia Roşca, a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője.

A gyermekek legnagyobb örömére, a katasztrófavédelmisek bemutatták nekik a tűzoltóautókat, a fecskendők használatát, a magassági mentéshez használt emelőszerkezetet, valamint a speciális öltözék részeit. A tűzoltók ugyanakkor gyakorlati bemutatót is tartottak a kicsiknek, akik a fecskendőket kezelve maguk is részt vehettek a tűzoltásban.

Sz. G. T.