Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Könnyed VSK-siker

Sima győzelmet ért el a címvédő váradi férfi kosárlabdacsapat a román élvonal hétvégi fordulójában.

Denison volt a legeredményesebb (Fotó: VSK/Roby Boros)

Denison volt a legeredményesebb (Fotó: VSK/Roby Boros)

A VSK-ESK hazai pályán verte közel hatvan ponttal az újonc Nagybányai Olimpic gárdáját. A találkozón egy hónap szünet után lépett ismét pályára Titus Nicoară, aki két ponttal és hat lepattanóval zárt. A mérkőzést remekül kezdték a hazaiak, akik az első negyedben csupán négy pontot, a másodikban pedig hét pontot kaptak, ezzel szemben ötven pontot dobtak ellenfelüknek. A térfélcserét követően már a cserék is szerepet kaptak a váradiaknál, a dobott pontokat ez nem igazán befolyásolta (a második félidőben 47 pontot ért el a VSK), míg a védelem 29 pontot engedélyezett a nagybányaiaknak. A végén közel volt a 100 pontos „álomhatár” eléréséhez Cristian Achim edző csapata, amely 97–40-re bizonyult jobbnak ellenfelénél. Hazai oldalon ezúttal Sean Denison volt a legeredményesebb 17 ponttal, őt követte Mirkovics (14), Barnette (13), Tibarna (13), Pasalics (11), Nicolescu (9), Csomagics (7), Mandache (6), Petrisor (3), Nicoara (2), Pop (2). A pályára lépő hazaiak közül csupán a csapatkapitány Pasca nem tudott pontot szerezni a meccsen.

Szerdán már Bajnokok Ligája „vizsga” vár a VSK-ra, amely 19 óráról az orosz Pinar Karsijaka együttesét látja vendégül az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A találkozóra jegyeket az interneten (www.eventbook.ro) illetve a VSK székhelyén (Városháza u. 3., első emelet) lehet venni ma és holnap 9 és 15 óra között. A szerda délig el nem adott belépőket a sportcsarnok jegypénztárainál értékesítik majd a meccs kezdete előtt másfél órával.

A román élvonal negyedik fordulójában: Dinamo–Marosvásárhely 83–92, Galac–Nagyszeben, Kolozsvár–Pitesti 72–73, Nagyváradi VSK-ESK–Nagybánya 97–40, Steaua–Temesvár 85–71. A Galac–Nagyszeben meccset tegnap, lapzártánk után játszották. A szombati program: Nagyszeben–Kolozsvár, Nagybánya–Dinamo, Steaua–Nagyvárad, Craiova–Galac, Temesvár–Pitesti.