Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Koncert a cukorbeteg gyermekekért

Jótékonysági koncertet tartott szerda este a nagyváradi filharmónia termében a „Club Lions Oradea 22” szervezete, karácsonyi műsorral kedveskedve annak a mintegy 100 főnyi összegyűlt hallgatóságnak, akik a Bihar megyei cukorbeteg gyermekek számára ajánlották fel az estre szóló belépődíjakat és adományaikat.

Koncert a cukorbeteg 2

A koncerten fellépett a nagyváradi filharmónia tagjaiból álló Intermezzo vonósnégyes – Florin Avram (elsőhegedű), Kurucz Tibor (második hegedű), Valer Mînecan (brácsa), Trendler Mária (cselló), valamint a Nagyváradi Egyetem zeneművészeti szakának tanára, Valentin Lazăr által vezetett D’al Segno kamarakórus, Florina és Florin Hinsu-Mariş énekes szólisták közreműködésével.

Koncert a cukorbeteg 1

A kvartett karácsonyi, illetve tágabb értelemben vett téli ünnepkört érintő tematikájú kamarazenei feldolgozásokat játszott széleskörű nemzetközi repertoárból válogatva: volt ebben angolszász és amerikai dal is, de akadt ABBA-feldolgozás, valamint a hazai szinten oly népszerű kolindák, Gruber Csendes éj, de még egy Mennyből az angyal is felcsendült a vonók alatt.

A koncert második felében a kamarakórus és az említett két énekművész már teljes mértékben a román kolindák „széles” nyíltvizére evezett.

Tóth Gábor