Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Költözhet a kis-Szacsvay

Egyhangúlag jóváhagyták a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület tagjai tegnap megtartott júniusi ülésén a nagyváradi iskolahálózat megváltoztatását, ennek értelmében elköltözhetnek a Szacsvay Imre Általános Iskola Körös (ma Tudor Vladimirescu) utcai épületéből az osztályok.

A kis-Szacsay osztályai innen..

A kis-Szacsay osztályai innen..

A kis-Szacsvayból az osztályok nem költöznek túl messze, a szintén a Körös utcában lévő (a 42. szám alatti) Ioan Bococi-iskola épületébe járnak majd a diákok, az ingatlant a Bihar Megyei Tanács bocsátja a váradi önkormányzat rendelkezésére. Az önkormányzati ülésen egyhangúlag döntöttek arról, hogy az épületet húsz évre kezelésébe vegye a váradi önkormányzat.

... ide költöznek az új tanévben

… ide költöznek az új tanévben

A Iosif Vulcan Főgimnázium osztályai a Rahovei és Beöthy Ödön (ma Iuliu Maniu) utcai épületekből egyaránt a volt Traian Vuia Műszaki Kollégium Vitéz (ma Decebal) utca 60. szám alatti épületébe költöznek ősztől.

A Vuia osztályait a Vitéz utcai épületből Kuthy Lajos (ma Constantin Brâncoveanu) utca 12A szám alatti épületbe költöztetik át. A költözések mellett a határozta szerint a váradi iskolarendszer része lesz egy magánfőiskola, mely egészségügyi és pedagógiai asszisztensi képzést nyújt a Ghibu utca 3. szám alatt.

F. N. L.