Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Költészet napi Rím Elek a főutcán

Nagyváradon a Holnaposok szoborcsoportjánál tegnap kora délután sokan megtorpantak: a 14 órától kezdődő és közel egy órán át tartó hangulatos, több magyar költő verseinek megzenésített változatát már messziről hallani lehetett az Ady Endre Líceum, a Szigligeti Színház és a Fő utca által közrezárt kis téren, azt az eseményt, amelyet a magyar költészet napja alkalmából a Lilliput Társulat lelkes tagjai úgynevezett öröm-utcazenével koronáztak meg.

kolteszetk 2

Mindezt a magyar költészet napja alkalmából szervezték Rím Elek a téren – költészet napi utcazene címmel, melyet 1964 óta ünnepelünk József Attila (Budapest, 1905. április 11.–Balatonszárszó, 1937. december 3.) születésnapján.

Mint minden utcazenész, a fellépők is kihelyeztek egy-egy kalapot, melybe „adományként” rendhagyó módon a jelenlévők, az irodalom iránt érdeklődők pedig pénzérmék helyett kedvenc verseiket vagy saját költeményeiket is beledobhatták azokba. A rendezvénynek nagy sikere volt, idősek és fiatalok, illetve turisták egyaránt érdeklődve hallgatták a felcsendülő zenét.

(sükösd)