Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kolozsvárral elődöntőzik a VSK kosárlabdacsapata

Szoros csatában sikerült legyőznie szerda este a Temesvári KK együttesét a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatának, így a címvédő elődöntőt játszhat a Kolozsvári UBT ellen.

Három győzelemmel jutott tovább a címvédő VSK

Három győzelemmel jutott tovább a címvédő VSK

A Béga-parton szerdán megrendezett találkozón az esélyeshez méltóan játszottak a váradiak, ám a temesváriak a zárónegyed elején fordítottak, és hétpontos előnyre tettek szert. A hajrában azonban ismét Cristian Achim edző csapatának akarata érvényesült, a VSK két ponttal legyőzte ellenfelét, összesítésben pedig 3–0-ra megnyerte a párharcot. A VSK pontszerzői:

Sean Barnette (20), Martin Zeno (20), Sean Denison (17), Muhamed Pasalics (12), William Franklin (6), Andrei Mandache (5), Titus Nicoară (2) és Bogdan Ţîbîrnă (2) voltak.

 szurkolók is szép számmal elkísérték a csapatot Temesvárra

szurkolók is szép számmal elkísérték a csapatot Temesvárra

A váradiak a tavalyihoz hasonlóan a Kolozsvári UBT együttesével játszanak a döntőbe kerülésért, ám ezúttal a kincses városiak élvezik a hazai pálya előnyét. Az első és a második meccsre május elsején és harmadikán kerül majd sor Kolozsváron. A párharc ugyancsak három győzelemig tart. Az alapszakaszt élen záró UTB szintén 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a Craiovai SCMU-t. Ismert az elődöntő harmadik résztvevője is, miután a Bukaresti Steaua Piteşti-en is nyerni tudott, így szintén három mérkőzésen döntötte el a továbbjutás sorsát. A fővárosiak ellenfele a Marosvásárhely–Szeben-párharc győztese lesz. A két együttes tegnap, lapzártánk után játszotta le a harmadik meccset. Az állás 1–1 volt.