Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kollégiumi lehetőségek bentlakóknak a PKE-n

Mint arról már korábban beszámoltunk, hétfőn, azaz július 13-án kezdődnek meg a felvételikre való beiratkozások a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen. Csütörtökön az egyetem Arany János kollégiumában jártunk, ahol Ráksi Lajos kollégiumigazgató, egyetemi lelkész számolt be néhány újdonságról.

A PKE bentlakása összesen 180 helyet kínál a hallgatók számára az őszi tanévkezdéstől, ebből 56 helyet tartanak fenn a júliusi, illetve az őszi vizsgaszesszióban majdan sikeres felvételt nyerő újonnan érkező elsőéveseknek. Emellett az előző évek végzősei újra megpályázhatják a számukra fenntartott kollégiumi helyeket.

Kollegiumi

A szobák 3-4 ágyasak, az egyetem és kollégium teljes területén lehetőség van ún. wi-fi internet-használatra, a kollégium egész évben különféle közösségi rendezvényekkel vár minden bentlakót, valamint a hasznos infók közé tartozik még, hogy biztosítanak mosatási lehetőséget is a koleszosoknak.

A tavalyi tanévben 165 lej volt egy hónapra a kollégiumi díj, és 10 lejbe került egy ebéd az egyetem menzáján. Az idén várhatóan nagyjából 10%-kal fognak emelkedni ezek a díjszabások.

Az Arany János kollégium a felvételi időszakára is biztosít szállást, például a távolról érkezőknek, egységesen 20 lejes napidíjért, de persze érdemes előre tájékozódni és jelentkezni az érintetteknek, a részleteket az egyetem partium.ro honlapján megtalálhatja minden érdeklődő.

Tóth Gábor