Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kölcsönt vehetnek fel a vágómarhákat tartók

Kibocsátják a hitelfelvételhez szükséges igazolásokat azoknak a szarvasmarha-tenyésztőknek, akik jogosultak az országos közvetlen támogatásra, és bankhitelt vennének fel tevékenységük fedezésére, tájékoztatott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei fiókja. A termelők azoktól a bankoktól vehetnek fel hitelt, amelyekkel az APIA-nak egyezménye van. A bankok listája a www.apia.org.ro honlapon olvasható.
Az igazolásokat az APIA nagyváradi, Püspöki (ma Matei Corvin) út 1. szám alatti székhelyén vehetik át azok a vágómarha-tenyésztők, akiknél elvégezték a szükséges ellenőrzéseket. A mezőgazdasági minisztérium rendelete értelmében az igazoláson állatonként háromszáz lejt tüntethetnek fel.
A hitel felvétele előtt gondosan tanulmányozzák a banki ajánlatokat, javasolta a gazdáknak Florian Pavel, az APIA megyei vezetője. Az igazolásokat a kérelmek benyújtása után legkevesebb 48 órával, naponta 15 és 16 óra között bocsátják ki.