Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kolbászfesztivál volt Szalontán

Az előző évek hagyományaihoz híven idén is nagysikerű kolbászfesztivállal ért véget szombaton a szalontai Hajdúhét rendezvénysorozata.

Az egyhetes kulturális és szórakoztató fesztiválon megannyi érdekes programmal várták a kikapcsolódni vágyókat, a legnagyobb tömeget megmozgató rendezvények azonban pénteken este és szombaton zajlottak.

Fotó: Szenkó Melinda

Fotó: Szenkó Melinda

A Zilahy Lajos Művelődési Ház melletti terecske már pénteken késő délután benépesült a lacikonyháknál, sörsátraknál időzőkkel. Bár aznap estére csak egyetlen programot, a helybéli Wrong Way együttes koncertjét iktatták be a szervezők, pár százan kilátogattak, hogy meghallgassák a szalontai rockbanda fellépését.

Szombaton reggeltől a művelődési ház is megtelt azokkal, akik beneveztek az idei kolbásztöltő versenyre. Ennek egyik érdekessége volt, hogy a RTL Klubon futó esti sorozat, a Barátok közt egyik főszereplője, Szőke Zoltán volt a műsorvezető.

Fotó: Szenkó Melinda

Fotó: Szenkó Melinda

A közel kéttucatnyi csapatnak nemcsak kolbászt kellett készítenie, hanem frappáns bemutatkozót is. Ezek előadása derűt váltott ki délután a szépszámú érdeklődőben, ugyanis nemcsak ötletes, hanem valóban vicces prezentációkat is hallhattunk-láthattunk.

Fotó: Szenkó Melinda

Fotó: Szenkó Melinda

Az eredményhirdetéskor Szabó Ödön parlamenti képviselő minden csapatot felszólított a színpadra, üres kézzel ugyanis egyik sem térhetett haza. A zsűrinek azonban rangsorolnia kellett a legfinomabb kolbászokat. A döntés értelmében megosztott harmadik díjat adtak át a Jász Plaszt és az Infinity csapatoknak, de ugyancsak két csapat, Árpád és Erdőgyarak került a második helyre, míg a prímet az Inexis csapata vitte el.

Délután a kultúrház melletti udvaron felállított hatalmas sátorban folytatódott a program, ahol többek között fellépett a Muzsika TV-ből ismert Magyar Rózsa, valamint a kilencvenes évek nagy sztárja, Zoltán Erika is.

B. B.