Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kokárda anyaországi szalagból

Harmadik alkalommal hozott kokárdakészítéshez háromezer méternyi piros-fehér-zöld-szalagot dr. Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő és dr. Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, akiktől Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselő vette át az ajándékot.

Dr. Vitárnyi Istvántól vette át Biró Rozália a szalagokat, mellettük dr. Muraközi István

Dr. Vitárnyi Istvántól vette át Biró Rozália a szalagokat, mellettük dr. Muraközi István

Dr. Vitányi István kitért az RMDSZ és a magyar kormány szoros együttműködésére, mely a parlamenti választásokon hozott látható eredményt, és hozzátette, reméli, folytatódik ez a szép hagyomány, mely a nemzeti összetartozást erősíti.

Dr. Muraközi István hozzátette, hogy a „határ mentiségből” adódó kapcsolatok egyre inkább megtöltődnek tartalommal, egyre több az alkalom a közös ünneplésre, egyre több a közös esemény, mely a szétválasztott nemzetrészeket összeköti.

Biró Rozália köszönetet mondott az ajándékért, és hozzátette: a nőszervezetek tagjai a nemzetszínű szalagból körülbelül 15 ezer kokárdát készítenek el, melyeket március 15-én osztanak majd ki az ünneplők között. Biró Rozália a román parlament külügyi bizottságának elnökeként elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter és Teodor Meleşcanu külügyminiszterek találkozóján elhangzottak lényegi és tartalmi változásokat hozhatnak a magyar–román kapcsolatokban.

Fried Noémi Lujza