Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Koalíció a családért

Az elmúlt esztendőben zajlott aláírásgyűjtést követően a Koalíció a családért – magát politikailag és vallásilag függetlennek nyilvánító – civil szervezet idén a Románia Alkotmányának módosítását célzó népszavazás parlamenti jóváhagyását és állami hatóságok általi megszervezését szorgalmazza. Ebben a kezdeményezésben a Koalíció a keresztény felekezetek támogatását élvezi a sokféle tiltakozás és támadás ellenére, olyan irányzatok részéről, akik a kezdeményezés meghiúsítását azáltal próbálják meg elérni, hogy azt értelmetlennek mondva hangsúlyozzák: Romániában nincsenek a házasság intézményét támadó reális veszélyek.

koalicio 1

A héten több romániai nagyvárosban tartottak ismertető konferenciát a Koalíció képviselői: Mihai Gheorghiu elnök, valamint Adina Portaru jogász Iaşiban, Kolozsváron, Temesváron és Nagyváradon találkoztak a sajtó képviselőivel és az ügy iránt érdeklődő személyekkel.

Nagyváradon március 9-én, 13 órakor szerveztek sajtótájékoztatót, amelyen részt vettek a város keresztény felekezeteinek képviselői, majd a polgármesteri hivatal Traian Moşoiu termében 17 órakor ismertető értekezletet tartottak a Koalíció kezdeményezésével kapcsolatban, ezen pedig a keresztény felekezetek vezetői is jelen voltak, közöttük Böcskei László megyés püspök.

A Koalíció kezdeményezését a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség is támogatja, a március 25-re tervezett népfelvonuláson való részvételre hívja meg a híveket. Akkor a Szent László téren fognak felvonulni a család értékei mellett kiálló személyek 16 órától, majd 17.30 órakor ugyanonnan indul a Menet az életért, amelynek célja az élet védelme és a magzatvédelem melletti nyilvános kiállás. A menet úti célja a nagyváradi szülészet, miután a résztvevők az ortodox székesegyház előtt állnak meg röviden egy imára.

Micaci Cristian