Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Klasszikus komédia kortárs hangolásban

Április 28-án, ma 19 órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Moliere A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.

klasszikus 1

Az előadásról a rendező, Novák Eszter a következőket írta: „Az embergyűlölő. Mit jelent ez, lehet-e vegytisztán és általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedés-formákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot? Moliere főhőse, Alceste is nehezen igazodik ki ezen, főképp, hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel) és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 550 éve tart – írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne – és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta – illetve önmagunkon”. A bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek.

A mai bemutatót követően áprilisban még egy alkalommal, április 29-én, holnap 17 órától (Papp Magda-bérlet) láthatja a közönség a Szigligeti Társulat előadását.

Az előadásra jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14–19 óra között, illetve hétvégente előadások előtt egy órával), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.