Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kivágták a főtéri fákat

Tegnapig megkímélték, tegnap azonban elkezdték kivágni a Szent László (ma Unirii) téren az utolsó tölgyfákat is, melyek a Fekete Sas-palotától a Holdas-templomig zöldelltek. Bár többször is elhangzott, hogy a fákhoz azért nem nyúlhattak hozzá a főtér átépítése közben, mert a Környezetvédelmi Ügynökség nem hagyta jóvá azt, úgy tűnik, menet közben megváltoztak a játékszabályok.

kivagtak  1

Mircea Mălan alpolgármester ugyanis az engedély meglétét firtató kérdésünkre azt válaszolta: a fák kivágásához nem szükséges az ügynökség jóváhagyása, mindössze a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal műszaki igazgatóságának rendelkezése. Ezt kiadták, a fakivágásokat pedig megkezdték „az eredeti tervnek megfelelően”.

A főtéren egyébként folynak a munkálatok, kövezik azt. Úgy tűnik, sem a tervezőket, sem a városvezetést nem zavarja, hogy a téren, melyet turistacsalogatónak is szánnak, nem lesz egyetlen fa sem, ami alatt a nyári hőségben hűsölhetnének az emberek.

Fried Noémi Lujza