Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiürült a puttony

Az érmihályfalvi mikulások december 5-én jártak, ott voltam a központban. Mind mondogatták, hogy jön a Mikulás, de nem jött csak egy óra múlva. Három mikulás volt. Nagyon sokan voltak, de csak 500 ajándék volt.

Mikor sorban álltunk, akkor mellettünk volt két kislány. Ott beszélték, hogy a másik kezüket adják pecsételtetni, mert már voltak egyszer.

Aztán, mikor pont sorra kerültem, akkor pont kifogyott az ajándék.

A bácsi azt mondta: „Kiürült a puttony”. És aztán azt is: „Valaki háromszor is volt”.

A mikulások is hárman voltak. Jobb lett volna, ha csak egy mikulás lett volna, és sok ajándék.

Az elején megígérte „Nyakó Jóska” polgármester, hogy: mindenki fog kapni ajándékot. És azt is mondta, hogy ne tolongjanak.

Hazafelé még sírtam is, aztán vigasztaltam a kisöcsémet, aki két és fél éves. Igaz, ajándék az már nekem és a kisöcsémnek nem jutott. Én csak pecsétet kaptam a város krampuszaitól.

Kiurult a puttony

És még sokan nem kaptak ajándékot. Én vártam türelmesen egy órát. Itt a pecsét a kezemen még mindig.

Lehet, hogy jövőre tolakodnom kellene, és háromszor állnom a kisöcsémmel együtt? És megint kiürül a puttony? Az lett volna a legjobb, ha név szerint szólítottak volna? Vagy talán az, ha 1241 ajándék lett volna? Miért nem nézték meg mindkét kezét a gyerekeknek, mielőtt lepecsételték volna?

Baricz-Nánási Balázs, 10 éves