Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiugrott az ablakon a gyilkos

Mint a Reggeli Újságban is olvashatták, március 15-én brutális gyilkosság történt Nagyváradon. Egy ismert alvilági személy, Adrian Hladii valószínűleg féltékenységtől vezérelve agyonlőtte volt barátnőjét, a 24 éves Dalia Ducát, illetve súlyosan megsebesített egy 41 éves férfit, aki a lánnyal együtt lépett ki annak lakásából.

kiugrott

Az elkövető, akit Adi Grasu (Kövér Adi) becenéven ismertek a nagyváradi alvilági körökben, a gyilkosság reggelén Barcăului utcai lakásán kereste fel az áldozatot, állítólag virágot vitt a lánynak, akivel ki akart békülni. A féltékeny Hladii lesben állt a lakás előtt, majd pisztolyával többször rálőtt a házból kilépő lányra és barátjára. Ezt követően a lányt erőszakkal saját kocsijába rángatta, elhajtott vele a Körös-part elhagyatott részére, ahol főbe lőtte egykori kedvesét. Hladii elmenekült a tett helyszínéről, a gyilkosságot követően nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ugyanis a hatóságok azt feltételezték, hogy külföldre szökött.

A 24 éves áldozatot szombat délután temették el a nagyváradi Rulikowski temetőben.

Szombat este a rendőrség különleges egysége körbevett egy, a Lotus Center bevásárlóközponttal szemben levő tömbházat, ahol az értesülések szerint az elkövető családjának is volt egy lakása, ugyanis a rendőrök arról kaptak információt, hogy a gyilkos ott rejtőzködik.

Az elkövető azonban nem hagyta elfogni magát: amikor a rendőrök megpróbáltak behatolni a lakásba, kiugrott a negyedik emeleti ablakon. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy menekülni akart vagy véget vetni életének. Az ablakon kiugrott férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen többször újra kellett éleszteni, majd kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Szőke Mária